-
סקס, סמים וסמארטפון - הפסיכולוגיה של קנייה רגשית או כיצד מהנדסים רכישה אימפולסיבית, יום שני, 17 ביוני, 2019
תקציר - "איך בסוף הגעתי לסכום כזה, נכנסתי רק כדי לקנות כמה דברים שהיו חסרים .." רשימת קניות לא נמצאה יעילה במיוחד ביכולתה לגרום לנו לקנות רק מה שאנחנו צריכים ולא מעבר. מסקרים שנערכו, נמצא כי כ-80% מהצרכנים קונם הרבה מעבר לרשום. למעשה נתונים מראים שיותר מ-50% מהרכישות בסופר מוגדרות כרכישה אימפולסיבית או רגשית ולא רק בסופר, גם באונליין. המשווקים מהנדסים את תהליך הקנייה כך שישפיע על מוחנו לקנות (הרבה) דברים שאנחנו לא צריכים, למעשה כוחות השוק בנויים על ניצול חולשות אנושיות - כיצד זה עובד?
-
סקס, סמים וסמארטפון - האם המדיה הדיגיטלית מוסיפה עבודה למטפלים? יום שני, 17 ביוני, 2019
שיחה עם מיקי פרנקל, פסיכולוג קליני המתמחה בילדים ומשפחות על האופן שבו שנתה הטכנולוגיה את הבעיות עמן מטפלים מתמודדים כיום, מהם הקשיים הפסיכולוגים המאפיינים בני נוער וכיצד המטפלים מתמודדים עם היחשפות לפורנוגרפיה, התמכרות למשחקי מחשב והמעבר של החיים לדיגיטל.
-
סקס, סמים וסמארטפון - ההשפעות של חשיפה למסכים על ההתפתחות הקוגניטיבית של ילדים, יום שני, 10 ביוני, 2019
תקציר - כשם שיש חשיבות ללימוד חיבור וחיסור לפני שלומדים להשתמש במחשבון, ילדים צריכים ללמוד על העולם הפיזי לפני שהם נחשפים לעולם הווירטואלי, הורים שחושפים את ילדיהם למסכים מונעים מהם לבנות את הבסיס שהכרחי להם להבנת העולם. היכרות מוקדמת מדי עם הטכנולוגיה היא בדיוק מה שימנע את פיתוח היכולות שהורים כל כך רוצים להשיג באמצעות הטאבלטים: יכולת ריכוז, יכולת קשב, תשומת לב, היכולת לקרוא אנשים, לתקשר איתם, להגדיל אוצר מלים - כל אלה ייפגעו".
-
סקס, סמים וסמארטפון - אורח ד"ר דינו לוי, מדוע משולש פיצה הופך אטרקטיבי יותר כשאני עייפים?, יום שני, 03 ביוני, 2019
תיאור הפרק: בשנים האחרונות, כל הרצאה או שיחה על קבלת החלטות פתחה בכך שיש לנו חלק רגשי וחלק רציונלי וכל החלטה היא סוג של מאבק בין שתי המערכות. אך לאחרונה נשמעים יותר ויותר קולות של חוקרים בקבלת החלטות שאומרים שזה לא יותר מקשקוש. אז מה באמת מתרחש במוחנו בזמן שאנו מקבלים החלטות? תצטרפו אליי ולד״ר דינו לוי, חוקר בתחום של נוירומרקטינג ונוירו שיווק כדי להבין איך אני יכולה לגרום לכם לשתות יותר קולה ומה הכי חשוב שאנו מתחילים דיאטה
-
סקס, סמים וסמארטפון - האם אנו מתוכנתים להיות מונוגמיים? יום שני, 27 במאי, 2019
בפרק הקודם ניסינו לענות על השאלה האם המקום שתופסת האהבה בחיינו השתנה. ראינו שסדר העדיפויות שלנו השתנה, אם פעם מה שהוביל אותנו היו שמירה על התא המשפחתי היום מימוש עצמי הוא ערך עליון, הציווי היום הוא להיות מאושר. מושגים שנחשבו עד לא מזמן לטאבו שלא ניתן היה לפקפק בו, כגון זוגיות, מוסד הנישואים והתא המשפחתי, מושמים כעת בסימן שאלה ומקבלים הגדרה מחודשת. אנשים היום נמנעים מבחירות, מהגדרה עצמית ומביצוע החלטות מחייבות. המגמה הדומיננטית כיום היא להשאיר את כל האופציות פתוחות, ואם אפשר, אז לתמיד. אם פעם זוגות החליטו על פירוק הקשר כי לא היו מאושרים, היום זוגות מתגרשים בגלל האפשרות שיהיו מאושרים יותר. ועם כל השינויים האלו בערכים צץ מודל חדש לנישואים – פוליאמוריה המאפשר ריבוי פרטנרים בהסכמת שני הצדדים. אם נאמץ לרגע את נקודת המבט אבולוציונית, נבין שזו לא הפתעה גדולה. למרות שמונוגמיה היא עדיין מודל הזוגיות הנפוץ ביותר בחברה המערבית, ננסה להבין האם אנחנו אמורים בכלל להיות מונוגמיים או שאולי לטבע יש תוכניות אחרות?
-
סקס, סמים וסמארטפון - האם הטכנולוגיה שנתה את האהבה? יום שני, 20 במאי, 2019,
בשנים האחרונות נמצא המבנה המשפחתי במגמת שינוי. עברנו מתפישה שלפיה "משהו לא בסדר איתנו" אם אנחנו לא מתחתנים, למצב שבו נישואים כיום נתפשים כאפשרות אך בהחלט לא היחידה. לא רק שגיל החתונה עלה משמעותית, ההחלטה להתמסד לוקחת זמן רב יותר. במקביל, גם ההחלטה על פירוק היחסים כיום תופסת פחות משקל. השאלה הנשאלת כיום היא לא מתי נתחתן, אלא האם אנחנו בכלל בנויים לחיי משפחה? אם בעבר קידשנו את ערך היציבות והוודאות, הלכנו ללמוד מקצועות שיבטיחו לנו קריירה יציבה, חיפשנו קביעות במקום העבודה וקביעות בזוגיות, היום השאיפה היא להשאיר את כל האופציות פתוחות.
-
סקס, סמים וסמארטפון - אמת מעולם לא היה הכוח המניע את העולם, יום שני, 13 במאי, 2019
סקס, סמים וסמארטפון - אמת מעולם לא היה הכוח המניע את העולם, יום שני, 13 במאי, 2019
-
סקס, סמים וסמארטפון - למה אנו נעדיף פייק ניוז גם אם יגידו לנו שהוא פייק? יום שני, 06 במאי, 2019
פייק ניוז לא רק מתפשט מהר יותר ברשתות, הוא גם מחלחל עמוק יותר לתודעה. בפרק הזה ננסה להבין למה אנו נמשכים למידע שקרי אפילו אם אומרים לנו שהוא שקרי, למה הפסקנו לבחון את העובדות ועל איזה מנגנון אבולוציוני זה עובד אצלנו?
-
סקס סמים וסמארטפון- גזענות זה הדבר הראשון שניתן ללמוד בטוויטר, יום ראשון, 05 במאי, 2019
בתכנית נארח את גלעד לנדאו, פילוסוף של בינה מלאכותית ומדען נתונים וביחד איתו ננסה להשיב על אחד השאלות הכי מרתקות שיש - מהי מודעות, מה ההבדל בין מודעות לאינטיליגנציה ומדוע נאלצו חוקרים במעבדות של פייסבוק לנטרל בוטים שהחלו להמציא שפה משלהם? האם יש סיכוי שלרובוטים תהיה מודעות והם יוכלו להשתלט על העולם? ומה הקשר של היותנו בעלי מודעות לזה שביבי נבחר ולבסוף בינה מלאכותית יכולה לעשות כל כך הרבה ללא מודעות, אז אולי מודעות היא לא דבר חשוב במיוחד?
-
סקס, סמים וסמארטפון - אחת מהפרעות הנפש האלה בטוח תתאים לכם, יום ראשון, 21 באפריל, 2019
ניסיתם להבין מדוע גברים הפסיקו להתחיל עם נשים בברים? ידעתם שיש נשים שלא ייצאו איתכם בגלל שניטרלתם את האפשרות של הוויים הכחולים? שמעתם על סייברכונדריה? כשהעולם הדיגיטלי תפוס נפח גדל והולך בחיינו, אנו עדים לעלייה משמעותית בהפרעות נפשיות הקשורות לשימוש בטכנולוגיה דיגיטלית, הנעות מכאלה שניתן לחיות עימן להפרעות הפוגעות באיכות החיים. חלק מההפרעות הן גירסה מחודשת של הפרעה ישנה שהועצמה בעולם הדיגיטלי ואחרות הם יצירות חדשות שלא היו קיימות עד היום.. היום נדבר על כל מחלות הנפש, ההפרעות והמוזרויות למיניהן שצצו כתוצאה מהשימוש בטכנולוגיה. אם אתם חושבים על עוד כמה שלא צוינו פה, אתם מוזמנים לכתוב לי.
-
סקס, סמים וסמארטפון - מדוע אנשים אומרים דבר אחד ועושים דבר אחר. יום ראשון, 07 באפריל, 2019
אנחנו נוטים לתאר את עצמנו כאנשים רציונאליים הפועלים משיקולי עלות תועלת רציונאליים. עם זאת, מחקרים רבים שנעשו הראו שמידת השליטה שלנו בהחלטות המתקבלות מועטה עד כדי לא קיימת למרות שאנו מרגישים בשליטה, מרבית ההחלטות שלנו משופעות מגורמים בסביבה כגון, האם שתינו משקה חם או קר, מזג האוויר ואפילו האופן שבו מנוסחת השאלה עשוי להשפיע על התשובה שניתן. זוהי הסיבה לפער שמתגלה שוב ושוב בין מה שאנחנו אומרים לאופן בו אנו מתנהגים בפועל הצטרפו לדוקטור לירז מרגלית כדי להבין האם ניתן לנבא התנהגות של אנשים מתוך העמדות שלהם ואיך אנחנו פותרים את הדיסוננס הזה כאשר המציאות טופחת בפנינו
אתם מבקרים באתר האינטרנט החדש שלנו. נשמח לשמוע מה חשבתם עליו.